zaterdag 6 oktober 2012

Oktober, borstenmaand

Oktober is, naast mijn verjaardagsmaand, ook de borstkanker-awareness-maand. Heel wat bedrijven brengen deze maand unieke stukken op de markt, waarvan een deel van de opbrengst naar de onderzoeken van borstkanker gaan. Roze én aandacht voor borstkanker? Ik kan het alleen maar toejuichen!
- Pink Ribbon T-shirt van C&A. 
“Vrouwen en mode, de link is voor iedereen wel duidelijk. C&A wil dan ook meer zijn dan een louter commerciële organisatie en haar verantwoordelijkheid in de maatschappij opnemen. We komen dagdagelijks in contact met vrouwen, enerzijds met al onze vrouwelijke collega’s, anderszijds met onze vrouwelijke klanten. De problematiek rond borstkanker laat ons dan ook niet koud. C&A steunt Pink Ribbon door de verkoop van een speciale Pink Ribbon t-shirt collectie. Deze collectie ligt in alle winkels in de Benelux vanaf begin oktober.”


- Estée Lauder Pink Ribbon lipstick- en gloss set.

Dit setje bestaat uit een prachtig roze toilettasje -dat je ook kan gebruiken als clutch, van multi-tasken gesproken! - en twee prachtige lipproducten.  Een Pure Color Lipstick in Candy en een Pure Color Gloss in Pink Innocence. 
- OPI Pink of Hearts. 
I <3 nailpolish. Big time. En ik ben een sucker voor roze en glitters. OPI, you just did it again. 
OPI brengt deze keer een zachtroze kleur én een glitterlakje op de markt. Een setje kost ongeveer €27 en is te koop bij Planet Parfum. 


- Pink Ribbon TV à la Carte van Telenet
Televisie, wie kijkt er niet? Telenet vertaalt dat in tal van initiatieven op het vlak van sociaal engagement.  Zo zet Telenet Foundation -een onafhankelijke stichting die gesteund wordt door Telenet- zich in voor het dichten van de digitale kloof en voor andere maatschappelijke thema's zoals kanker.  Pink Ribbon TV bied je gratis informatie rond borstkanker. Huur een film in de Pink Ribbon TV rubriek en Telenet doneert je huurbedrag aan het Pink Ribbon Fonds. 


Pink Ribbon TV vind je terug in TV à la carte > Lifestyle > Pink Ribbon TV.

Er zijn nog talloze mooie en ontroerende initiatieven, maar deze sprongen mij in het oog. Ben je nog op zoek naar -juiste en volledige- informatie over borstkanker, zoek je steun, begrip of gewoon nieuwsgierig? Dan raad ik jullie deze site aan : www.pinkribbonboezemvriendinnen.be

En nog eentje, om het af te leren: 
Liefs, Lotte. x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten