maandag 20 februari 2012

Clinique 3-stappenplan

Momenteel ben ik al een paar dagen het Clinique 3-stappenplan aan het testen. Dus ik vond het eens tijd om mijn bevindingen te delen!
Ik heb gekozen voor de verzorgingsset voor huidtype 2: droge en gecombineerde huid. Wat zit er allemaal in de introkit die ik gekocht heb? De liquid facial soap (15ml), de clarifying lotion (15ml) en de dramatically different moisturizing lotion (125ml).Het 3-stappenplan bestaat uit (duh!) drie stappen. Voor een optimaal resultaat herhaal je die best 2x per dag :-)

Stap 1 is de liquid facial soap. Deze moet je lichtjes inmasseren op een vochtig gezicht en daarna er terug afhalen met water. De zeep heeft geen specifieke geur, hij stinkt dus niet maar ruikt ook niet speciaal lekker. Na het gebruiken van deze zeep voelt je gezicht al lekker zacht en gereinigd aan.

Stap 2 is de clarifying lotion. Deze moet je op een watje doen en er eenmaal mee over je gezicht wrijven. Het verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een frisse teint. Het enige nadeel aan dit product is dat er alcohol inzit, vind ik. Daardoor ruikt het een beetje 'vreemd'. Je mag er dus ook niet te veel van gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt, zou deze stap wel eens irritatie kunnen bezorgen, maar ik heb er nog geen last van ondervonden! Het verfrist mijn gezicht heel erg.

Stap 3 is de dramatically different moisturizing lotion. De naam zegt het zelf, de derde stap zal je huid hydrateren. Volgens sommigen moet je hierna nog een dagcrème gebruiken, maar ik merk bij mezelf dat mijn huid genoeg gevoed is na deze stap en dus geen dagcrème meer nodig heeft... 

Het 3-stappenplan van Clinique heeft voor mij zijn verwachtingen volledig ingelost. Aangezien het maar kleine flesjes zijn (buiten de dramatically different moisturizing lotion), zit ik al bijna zonder. Dus vlug vlug naar de winkel!!


Liefs,


Michelle             x

3 opmerkingen:

  1. Kun je het twee keer per dag doen? Heb jij die discipline? Merk je niets negatiefs? xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het weekend durf ik het al eens vergeten, maar voor de rest heb ik het altijd al 2x per dag gedaan. Tot zover nog geen negatieve bijwerkingen!

      Verwijderen