zondag 17 juni 2012

How to: Galaballen like a bossZaterdag is het galabal voor alle afstuderenden van mijn hogeschool. Mijn school is ieniemienie, we hebben zelfs geen aula en zitten met maximum 60 studenten in dezelfde ‘klas’. Het galabal zal dus ook geen huge party worden. Met andere woorden: Iedereen zal je zien, waardoor je dus moet zorgen dat je gezien zal worden. (Wohoow, van moeilijke zinnen gesproken...)Voorbereiding is alles
Tin ton tan.
De zelfbruinende bodylotion smeer je alvast een week op voorhand, elke dag op.  Zo kan je zelf bepalen hoe bruin je wil zien.  Ik gebruik Dove Sunshine Summer Glow, zo wordt mijn kleurtje geleidelijk opgebouwd en heb ik geen last van vlekken

Harige Hildegard.
Die wenkbrauwen en snorharen waxen, epileren,... doe je ook best niet de avond zelf. Rode vlekken onder je wenkbrauwen en opgezwollen lippen zijn not sexy at all. Doe dit enkele dagen op voorhand. Zo kunnen ongelukjes nog bijgewerkt worden door een specialiste indien nodig. (You never know)
Vergeet ook die benen en oksels niet! (én je bikinilijn, als je die prince Charming mee in je koets wil slepen.) En, luie Daisies, gebruik deze keer wél een goede scheerschuim om scheerirritatie tot een minimum te herleiden.  Zelf gebruik ik Wilkinson Intuition, scheerschuim en mesje in één!  (Yes, lazy woman over here!)

Mani & Pedi
Geen yoga-groet, maar de afkorting van manicure en pedicure. Mijn manicure wordt verzorgd door  mijn babysitmama en Shellac. (Artikel volgt nog!)
Zorg voor een verzorgde manicure. Geen afgebladderde nagellak, geen ontbrekende valse nagels,... Nagels mooi gevijld én handen gewassen!
Draag je open schoenen en/of blote tenen? Zorg er dan ook voor dat je die 3 teenharen hebt uitgetrokken, die nagellak van vorige winter van je tenen is verdwenen en je geen eelt-voeten hebt.
                                                                                                                                          

She walks in beauty.

Gezien worden. Dat begint met de ‘Red Carpet’, die de organisatoren ons beloofd hebben. Rode Loper, dus dat wil zeggen: wandelen op die killerheels. Aangezien ik zelf nog niet zo’n geoefende steltenloper ben, raad ik jullie het filmpje van Serena van Beautylab aan. 
 Ik doe mijn hoge hakken gewoon aan  terwijl ik naar tv kijk, zo kunnen mijn voeten wennen aan de hoogte en tijdens de reclameblokken loop ik dan mannequin-gewijs rond de tafel. In mijn hoofd ben ik een echte pro.  (Het ziet er niet uit, maar hé, het helpt wel!)

Mmmake up

Je make up moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

1.       Camera-proof. Je wil niet dat je concealer duidelijk zichtbaar is op de foto (die dan voor eeuwig bij de bomma op de schouw zal belanden), dus blend je make up goed.
2.       Dansproof. Van al dat dansen ga je transpireren,  zorg er dus voor dat je geen mega-dikke laag op je gezicht legt. Not sexy at all, nogmaals. Poeder eventueel nog wat bij, maar zorg voor een natuurlijk uitzicht. (Geen Snooki-lookalike puhlease!)
3.       Glamour-proof. Je wil de show stelen. Die dagelijkse make up is voor doordeweeks.  Gooi vandaag al je troeven in de strijd.  Oefen je make up al een paar keer voor the big night. Zo ben je zeker van welke producten je het beste kan gebruiken.
That dress

Dé jurk. Zij (want jurken zijn vrouwelijk, al beweert Dikkie Van Dale van niet) moet je vooral mooi doen voelen. Kort, lang, geplooid, décolletee, open rug,... Het maakt niet uit. Als het maar dansbaar is én je vrouwelijke vormen goed doet uitkomen.
Zorg wel dat er geen irriterende bh-bandjes komen piepen, geen nippleslips gebeuren én bij het gebruik van tepelstickers (je weet wel, die huidskleurige bloemetjes die je tepels bedekken) zorg je er best voor dat je kleed niet doorschijnt op foto.

Strike a pose

Ja, er zullen foto’s genomen worden.  Meer dan één. Met je plusone, zonder, met de vriendinnen,... . Oefen je poses –Astrid Bryan gewijs - al eens voor je naar het feest gaat.  Ik moet vooral letten op het feit dat ik mijn ogen niet mega-groot maak. 
En vergeet niet: The best make up a girl can wear is her smile. 


Zelfvertrouwen

Heb vertrouwen in jezelf. Je ziet er prachtig uit, draagt een supermooi jurkje, je make up ziet er leuk uit, je kapsel is in orde. Waarom zou je je niet goed voelen? Straal, het is jouw avond. 


In alle eerlijkheid weet ik zelf ook nog niet helemaal hoe mijn kapsel eruit gaat zien, het moet omhoog, of zijwaarts, want ik heb een open rug. Mijn make up staat ook nog niet op punt. Ik twijfel over een Krizia van Shark Attack  make up look. Wat evenveel betekent als winged eyes + rode lippenstift. Simpel & stijlvol. 


Liefs, Lotte. x


4 opmerkingen:

 1. Leuke blog Lotte! Post zeker ook een foto met het resultaat! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak hem niet alleen, Michelle doet met me mee!
  Het resultaat krijgen jullie zeker te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lotte, waar vind je die zelfbruinende bodylotion van Dove? Zag hem in het kruidvat niet staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nele, ik denk in de Colruyt-GB-...
   x Lotte.

   Verwijderen